Je maakt in deze praktijkmodule kennis met de ๐ฆ๐ง๐๐ฃ-๐ ๐ฒ๐๐ต๐ผ๐ฑ๐ฒ: ๐ฑ๐ฒ ๐ด๐ฒ๐ฝ๐ฒ๐ฟ๐๐ผ๐ป๐ฎ๐น๐ถ๐๐ฒ๐ฒ๐ฟ๐ฑ๐ฒ ๐๐๐ฎ๐ฝ๐๐ด๐ฒ๐๐ถ๐ท๐๐ฒ ๐ถ๐ป๐๐ฒ๐ด๐ฟ๐ฎ๐น๐ฒ ๐ฝ๐ฟ๐ฒ๐๐ฒ๐ป๐๐ถ๐ฒ ๐ฒ๐ป ๐ฏ๐ฒ๐ต๐ฎ๐ป๐ฑ๐ฒ๐น๐ถ๐ป๐ด ๐๐ฎ๐ป ๐ฝ๐ฟ๐ผ๐ฏ๐น๐ฒ๐ฒ๐บ๐ด๐ฒ๐ฑ๐ฟ๐ฎ๐ด ๐ฏ๐ถ๐ท ๐ฑ๐ฒ๐บ๐ฒ๐ป๐๐ถ๐ฒ. De STIP-Methode is gebaseerd op de Richtlijn Probleemgedrag van Verenso/NIP en V&VN uit 2018. Ook wordt er in de module aandacht besteed aan de implementatie van de geleerde methode in de eigen werkomgeving, zodat je aan het eind van de dag er direct mee aan de slag kunt.
De praktijkmodule biedt handvatten aan de diรซtist die zorgen dat de persoon met dementie in een bredere context wordt gezien. Op deze manier kan met problemen als afweergedrag en voedselweigering beter worden omgegaan of kan de diรซtist een waardevolle bijdrage leveren aan de behandeling.
Door de cliรซnt op de juiste manier te benaderen, is de verwachting dat de dieetbehandeling ook beter zal slagen, en de kwaliteit van leven van de cliรซnt zal verbeteren.
In deze praktijkmodule bespreek je in de voorbereiding een eigen casus met een collega-cursist. De uitkomsten van deze besprekingen komen terug tijdens de praktijkmodule, waarbij docenten en cursisten met elkaar in gesprek gaan. Samen met je collega-cursist maak je na afloop van de dag een implementatieplan voor jouw werksituatie. Dit kun je direct toepassen.
Aanmelden voor deze praktijkmodule kan via deze link op de website van Pit Actief.